Banner image

Ryypyt

Syleile ikääntymisen kauneutta

Ikääntyminen on osa elämää, ja kaikille tulee ryppyjä ennemmin tai myöhemmin. Asiaan vaikuttavat ihosolujen luonnollisen uusiutumisprosessin hidastuminen ja perintötekijät sekä lisäksi se, kuinka paljon on ottanut aurinkoa ja miten hyvin on hoitanut ihoaan.

Mistä rypyt johtuvat?

Kuten keho muutenkin, myös iho vanhenee. Vuosien myötä ihosolujen uudistuminen hidastuu. Ihon kosteuspitoisuus laskee huomattavasti iän myötä, ja iho menettää jäntevyyttään. Iho kuivuu, ja sen kimmoisuus ja täyteläisyys vähenevät. Iho painuu, ja siihen muodostuu poimuja ja uomia – näitä kutsutaan pintajuonteiksi ja rypyiksi.

Myös kasvolihasten toiminta vaikuttaa juonteiden ja ryppyjen muodostumiseen. Kun ilmehdimme, kasvoille syntyy poimuja. Kun ihon jäntevyys ja kimmoisuus ajan mittaan vähenevät, poimut erottuvat, vaikka lihakset olisivat rentoina.

Solen – suurin syy ihon näkyviin ikääntymisen merkkeihin

Toisinaan erotetaan biologinen tai kronologinen vanheneminen ja valovanheneminen. Altistuminen auringon säteilylle aiheuttaa valovanhenemista. Valovanheneminen voimistaa biologista vanhenemista ja aiheuttaa lisäksi muita muutoksia, joita ei ole normaalisti vanhentuneella iholla. Iho voi olla läikikäs, vaaleankeltainen, paksuuntunut ja toisinaan rosoinen. Poimut ovat syviä. Laajentuneita verisuonia esiintyy, ja iho voi olla nahkamainen.

Behandla rynkor med NEOSTRATA

"Sanotaan, että noin 80 prosenttia ihon ikääntymisestä aiheutuu auringolle altistumisesta.


Ryppyjen hoito ja ehkäisy

Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa ihonhoitoa. On helpompi säilyttää ihon nuorekkuus ja kimmoisuus hyvällä hoidolla kuin yrittää kääntää kelloa taaksepäin, mutta toisaalta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Välttämällä haitallisia tekijöitä ja käyttämällä tutkittuja ihonhoitotuotteita voi ehkäistä ihon ennenaikaista vanhenemista.

Kun käyttää ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät soluja uudistavia ainesosia, kosteuttavat ihoa syvältä ja parantavat sen elastisuutta, voi viivästyttää ikääntymisen merkkien näkymistä. Oikea koostumus ja pitoisuus valitaan ihotyypin ja iän mukaan. Esimerkkejä tutkituista, ikääntymistä ehkäisevistä aineista ovat AHA-hapot, peptidit, A-vitamiini (retinoli) ja antioksidantit.

"Hyvän ihonhoitorutiinin aloittamisessa ei ole kyse vain ajassa taaksepäin palaamisesta. Se on myös keino huolehtia itsestään ja hyvinvoinnistaan – self-care!

Monet hakevat apua, kun ikääntymisen merkit alkavat näkyä selvästi. Kun ryppyjä alkaa tulla, kannattaa siirtyä ikääntymistä ehkäiseviin tuotteisiin. Ihoa hoitavien tuotteiden ja ikääntymistä ehkäisevien tuotesarjojen lisäksi ihoterapeutit, ihotautilääkärit ja plastiikkakirurgit tarjoavat erilaisia käsittelyjä. Hoito valitaan ongelman laajuuden sekä toivottujen tulosten perusteella.

Esimerkkejä esteettisistä hoidoista, jotka vähentävät ikääntymisen merkkejä

Erilaiset ihoon ruiskutettavat täyteaineet voivat silottaa tiettyjä ihoalueita tai ryppyjä. Ryppy täytetään ruiskuttamalla ihoon esimerkiksi hyaluronihappoa. Hoito on toistettava ajoittain, koska ruiskutetut aineet hajoavat elimistössä. Toinen keino on vähentää lihastoimintaa ruiskuttamalla lihakseen lihaksen toimintaa heikentävää ainetta. Tämä hoito on toistettava säännöllisesti. Suurempi muutos edellyttää yleensä kirurgista toimenpidettä, kuten kasvojenkohotusta, jossa kasvojen ihoa venytetään. Nämä hoidot eivät vaikuta ihon pintaan tai rakenteeseen, joten hyvien tulosten saamiseen tarvitaan myös oikeita ihonhoitotuotteita ja hoitoja. NEOSTRATAn kuorintahoidot ja ihonhoitotuotteet vähentävät tutkitusti ikääntymisen merkkejä ja parantavat selvästi ihon rakennetta, täyteläisyyttä, sävyä ja kiinteyttä.

NEOSTRATA-asiantuntijasi tekee erilaisia hoitoja käyttämällä esimerkiksi AHA-happoa ja retinolia, jotka todistetusti vaikuttavat ikääntymisen merkkeihin.

VINKKI

Voimme vaikuttaa valinnoillamme ikääntymisen merkkeihin ihossa.

  • Suojaudu auringolta käyttämällä ympäri vuoden voidetta, jossa on aurinkosuojakerroin. Älä ota aurinkoa keskipäivällä, jolloin säteily on voimakkainta.
  • Noudata tehokasta ihonhoitorutiinia, johon sisältyy puhdistus, kosteutus, seerumi ja ryppyihin tehoavia tuotteita. Käy säännöllisesti kasvohoidossa hoitolassa.
  • Panosta terveellisiin elämäntapoihin, syö oikein ja liiku.

 

Lue lisää ryppyjä ehkäisevistä NEOSTRATAn hoitolahoidoista

NEOSTRATAs produkter mot rynkor