Banner image

Hyperpigmentaatio

Mitä on hyperpigmentaatio?

Epätasainen ihonsävy, tummat läiskät, melasma, maksaläiskät ja aknearvet ovat kaikki erilaisia hyperpigmentaatioita. Ne näkyvät useimmiten kasvoilla, mutta niitä voi olla myös kaulalla, käsissä ja vartalolla pieninä läiskinä tai suurempina tummina alueina. Hyperpigmentaatiota syntyy, kun ihosi pigmentin eli melaniinin tuotanto lisääntyy. Melaniinin liikatuotanto tummentaa ihoa.

Hyperpigmentaation syitä

Hyperpigmentaatio on hyvin yleistä ja syyt voivat vaihdella. UV-säteily, hormonien vaikutukset, lääkkeiden käyttö tai akne ovat tavallisia epätasaista pigmentaatiota aiheuttavia tekijöitä.

Erilaisia hyperpigmentaatiotyyppejä

Melasma
Tummat läiskät, joita yleensä ilmaantuu poskille, otsalle ja ylähuulelle raskauden aikana tai ehkäisyä käytettäessä. Tästä käytetään usein nimitystä "the mask of pregnancy” eli raskausnaamio.

Aurinkoläiskät/maksaläiskät
Auringolle altistuville alueille, kuten kasvoille, käsille ja dekolteen alueelle tyypillisesti ilmestyvät tummat läiskät. Nämä tummat läiskät muodostuvat ajan mittaan UV-altistuksen seurauksena, ja siksi niitä kutsutaan joskus myös ikäläiskiksi. (Älä sekoita pisamiin.)

Aknearvet
Tummentumat, jotka jäävät iholle aknen tai ihovaurion parannuttua. Joskus ihon luonnollinen paranemisprosessi tulehduksen jälkeen aiheuttaa pigmentin epäsäännöllistä jakautumista.

Miten hyperpigmentaatiota hoidetaan ja ehkäistään?

Miten hyperpigmentaatiota hoidetaan ja ehkäistään?

NEOSTRATAlla on laaja valikoima tuotteita ja hoitoja, jotka sisältävät ihoa stimuloivia ja kuorivia AHA- (alfahydroksihappoja) ja PHA-happoja (polyhydroksihappoja), ihoa vaalentavaa C-vitamiinia ja ikääntymistä ehkäiseviä sekä pigmenttiä tasoittavia ominaisuuksia sisältävää retinolia. Lisäksi valikoimassa on SPF-kertoimellisia päivävoiteita, jotka suojaavat auringolta ja ehkäisevät uutta hyperpigmentaatiota.


ENLIGHTEN-sarja
Tuotteet auttavat tehokkaasti useimpia pigmenttiongelmia vastaan. Taisteletko melasmaa tai aurinkoläiskiä vastaan? Tämä sarja sopii sinulle! Valitse 8 tuotteesta, joissa on kliinisesti tutkittuja ainesosia, kuten NeoGlukosamiinia, retinolia, C-vitamiinia ja niasiiniamidia. Ne tasoittavat ihonsävyä ja tekevät ihosta hehkuvan. Lisäksi Enlighten-sarjan teknologiat parantavat ihon rakennetta ja kiinteyttä.

Noin 80 % ihon ikääntymisestä aiheutuu auringolle altistumisesta, ja aurinkosuoja on ratkaiseva askel, jolla ehkäistään hyperpigmentaatiota. Lisäksi se ehkäisee ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja kimmoisuuden menetystä.

Jos tahdot vähentää tulehduksen jälkeisten arpien näkyvyyttä (yleensä aknearpia), etsi ainesosia, kuten mantelihappo, salisyylihappo, glykolihappo, traneksaamihappo ja NeoGlukosamiini, jotka kirkastavat ja tasoittavat ihonsävyä. Tutustu CLARIFY-sarjaamme!

Saat yksilöllisesti räätälöidyn ihonhoitorutiinin käymällä asiantuntijamme luona!

Suojaudu aurinkosuojakertoimella

Aurinkovoiteen käyttö on itsestäänselvyys, kun huolehdit ihostasi parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla ehkäiset pigmentaatiota ja ihon ennenaikaista ikääntymistä. NEOSTRATAn aurinkosuojakertoimen sisältävät päivävoiteet kosteuttavat tehokkaasti ja vahvistavat ihoa suojaamalla sitä samalla auringon haitallisilta säteiltä. Tutustu myös yhteistyökumppanimme Heliocaren tuotteisiin, jotka tarjoavat laajaspektrisen aurinkosuojan sekä UVA- että UVB-säteilyltä.

Vinkkejä auringon aiheuttaman hyperpigmentaation ehkäisyyn

  • Käytä pitkähihaisia paitoja, pitkälahkeisia housuja, hattuja ja aurinkolaseja..
  • Levitä aurinkovoide iholle vähintään 15 minuuttia ennen auringolle altistumista.
  • Levitä uusi kerros aurinkovoidetta joka toinen tunti.
  • Rajoita altistumistasi auringolle klo 10–14.

 

Lue lisää NEOSTRATAn hoidoista, jotka tasoittavat ihonsävyä.

HYPERPIGMENTAATION HOITOON SOPIVAT TUOTTEET